Oversteken

Oversteek Rottumeroog

Zwaarte: Middelmatig.

Afstand: 12 km.

Lopend vanaf het Groningse Wad nabij Uithuizen, is dit een prachtige tocht over het meest rustige en weidse deel van het Wad. We lopen naar een boot die is drooggevallen nabij Rottumeroog. Bij uitstek bij deze tocht is het getij dus goed zichtbaar; eenmaal op de boot, wachten we totdat die weer drijft en ons terug naar Lauwersoog kan brengen. Behalve een wadlooptocht, is het dus ook een vaartocht over een groot deel van het Wad. Zie voor meer informatie ook de website www.wadlopen.nl


Oversteek Ameland

Zwaarte: Zwaar.

Afstand: 10 km (+7 km lopen over het eiland).

Een mooie, gevarieerde tocht met meerdere geulen en gevarieerde ondergrond (waarvan met name in het begin tamelijk slikkig). Aankomst is bij de hoogste duin op Ameland; De Oerdblinkert (24m). Vervolgens lopen we over het noordzeestrand richting het strandpaviljoen, waar je op de bus kan stappen richting de veerhaven. Zie voor mogelijke data het kopje wadlopen.


Oversteek Schiermonnikoog

Zwaarte: Zwaar.

Afstand: 15 km (+4 km lopen aan vaste wal).

Een pittige oversteek van meerdere uren, die alleen gelopen kan worden met ervaren deelnemers en een gunstig getij. Aankomst is vlakbij de veerhaven, waar je de keuze hebt om met de veerboot terug te gaan naar vaste wal of om het eiland verder te verkennen. Zie voor mogelijke data het kopje wadlopen.