10 december Schiermonnikoog

 

Het omgeslagen gras en dode vissen in de kwelder verraadden al dat het water onlangs hoog heeft gestaan. Door de recentelijke storm klotst het water in de Noordzee vervolgens nog een paar dagen heen en weer tussen de Engelse oostkust en het Wad, en als je het wadlopen goed timet (of gewoon mazzel hebt) heb je uitzonderlijk lage waterstanden. De harde zuiderwind en gevoelstemperatuur van 0 graden maakten dat pauzeren (en dus afkoelen) niet slim was, maar toch nog deze mooie foto gemaakt.

21 september Rottumeroog

 

Officieel de eerste dag van de herfst, maar wat een weertje... De rit in de bus door de Groningse polders was al sprookjesachtig, met het ochtendgloren door de mist en uiteindelijk de zonsopkomst toen we op de dijk stonden, klaar voor vertrek. Uiteindelijk zonovergoten met 40 medewerkers van het WNF vier uur door dit uitgestrekte gebied gelopen. Inderdaad, naar een bushalte: de in het begin dit jaar overleden schipper Louis noemde de opstapplek voor de boot altijd 'de bushalte', en als eerbetoon staat die er nu.

30 augustus Schiermonnikoog

 

Wat heerlijk om na negen maanden in Scandinavië weer op het Wad te slenteren! Na ervaringen die mijn leven verrijkt hebben: het faciliteren van allerlei workshops, mannencirkels, assisteren op festivals rondom tantra en persoonlijke groei, tientallen vrijwilligers begeleiden en motiveren, nog los van de vele inzichten en sensaties die ik in die periode gehad heb, merkte ik ten opzichte van voorheen nu nog meer rust en helderheid op het Wad. Met dank aan onder meer de Zweedse natuur, zoals op de foto.